Desi prima incercare de a se rupe de tara mama a esuat – este vorba de Scotia, unde se pare ca lumea a inteles ca singur si mic e mai rau decat mare si puternic, iata ca in Spania se pare ca vom asista la lupte grele intre cei din Catalonia care sunt pentru independenta – ei au reusit deja sa-si capete autonomia in 2005. Asta le da apa la moara iredentistilor din Ardeal, care mai nou au inceput sa afiseze autonomia Banatului [ desi nu prea ii aud discutand de Banatul sarbesc ] sau de Crisana istorica.

Autonomie peste tot,o noua moda in Europa

Pe ce se bazeaza nazbatiile noi ale celor ce cer autonomia Banatului? Pe un sondaj facut pe FaceBook! Iti vine sa crezi despre ce vorbim azi?  Deci nu ne mai bazam pe sonadajele clasice, facem pe retelele de socializare, unde cu siguranta raspund banatenii, desi daca mergem intr-un grup de banateni, vom ramane cu gura cascata ca nu ne mai ies procentele!

Un sondaj lansat pe Facebook  arată că 92,7 la sută dintre bănăţeni doresc autonomie economică şi administrativă faţă de Bucureşti. – Citat din Adevarul.ro !

Avem si un punct de plecare, Republica banateana proclamata acum 99 de ani pe 31 octombrie 1918, ce-i drept spndajul e ceva mai vechi, e din 2012 si a fost „reactivat” abia acum ca sa mai agite spiritele. Acum cinci ani era evident ca tot romanul are cont pe FaceBook, nu-i asa? Dar asa se agita spiritele, cine mai sta sa vada data unui articol cand subiectul e la moda? Oare cine l-a scris si cu ce scop? Autorul se pare ca este Stefan Both – sa fie sarb, ungur sau croat?

Autonomia Banatului

Autonomie peste tot,o noua moda in Europa