Ca sa fie clar pentru toti cei care ne citesc, sunt adeptul liberalismului si sutin liberalii – nu si pe cei din actuala guvernarfe PNL – asadar am ce am cu protectia sociala, iar dupa ce am scris despre salariul minim acum am sa scriu despre cei mai napastuiti romani, pensionarii. Teoretic de pensia sociala – sau minim garantata de stat – beneficiaza cei care au contribuit la sistemul de pensii, dar mai putin decat e necesar ca sa primeasca un punct de pensie, sau pensia minima. Asadar azi pensia sociala este in valoare de 704 lei si asa ramane si in 2020, asta dupa ce s-a tot discutat ca sub 1000 de lei pe luna esti muritor de foame!

Pensia sociala nu se mareste in 2020

Daca nu si-ar mari an de an salariile de parlamentari, daca la salariile mari sau la pensiile speciale nu s-ar da in fiecar ean cate-o marire care depaseste de multe ori pensia sociala minima, as zice ca fac si ei ceva [ cei de la guvernare, nu conteaza care, azi e PNL, maine iar PSD ]. Nu stiu daca cei 1.025.900 de pensionari ce beneficiaza de acst statut [ pensie sociala ] intra in totalul de pensionari declararti in Romania, sau pe astia i-au trecut la asistati sociali, dar este clar ca sunt persoane peste 65 de ani – ca nu iti da nimeni pensie anticipata daca nu ai cotizat anii aia obligatorii – dar este sigur ca sunt multi si ca sunt bataia de joc a politicienilor de 30 de ani incoace.

DA, indiferent de guvernare, la saraci nu le da nimeni nimic. Pai si unde-i mai solidaritatea aia? Ca ne iei 25% pentru CAS, ne mai iei 10% ca avem bani in portofel si mai platim si la aproape orice TVA 19%. Adica daca adunam da 54%, fara sa adaugam si aia 10% pe CASS si sa ajungem la stat cu o donatie echivalenta cu 64%. DA, ca toto noi platim TVA-ul ala, nu se returneaza c ala turci [ de exemplu! ]. Adica ne iei banii ca sa fim solidari si cand sa dai la saraci nu ai? Pai noi astia cu bani aveam unde sa-i pastram, nu trebuie sa ne dai matale statul, procent din cat am contribuit! Uite de aia pleaca multi afara, sa nu va mai vada sau sa stie de voi!

Stii cine sunt batranii astia amarati? Aia pe care-i mai duna „militia” de pe strazi ca vand patriunjel si marar la colt de strada fara autoizatie. Apoi t emai miri ca voteaza cu PSD-ul? Pai daca ei le mai dau din cand in cand cativa banuti la pensie, cu cine sa voteze? Cu PNL-ul care mereu nu are decat pentru bogati? Atentie, sunt liberal prin vocatie – fara carnet de membru, ca nu le dau acum si cotizatie! Apoi nenea Orban, sa te votez eu cand mi-oi vedea coada fara oglinda, la cat de multe faci tu pentru tara asta!

E normal pentru astia de au salarii de nici sa-i numere nu stiu, sa dea pensii sociale de 700 de lei, ca oricum nu le pasa de batrani, saraci, etc. Le pasa numai de buzunarul lor, acolo au fost mereu bani. Sa nu uitam ca maririle la parlamentari s-au votat cu mare majoritate, indiferent de guvernare. Asa ca pentru ei au gasit mereu bani, pentru saraci niciodata!

Pensii sociale

Pensia sociala nu se mărește in 2020