Se pare ca desi ne laudam ca avem puscariile supraaglomerate, politicienii si oamenii de afaceri nu apuca sa faca nici jumatate din pedeapsa, iata ca ca si Dan Voiculescu a fosat eliberat dupa mai putin de trei ani de executare a unei pedepse de 10 ani. Cand sa zici ca deja justitia merge, se pare ca pentru unii pedeapsa este mai scurta, iar despre conditiile de detientie, dupa cat de rosii si zambitori sunt, pare ca nu le prea este tare greu acolo.

Dan Voiculescu eliberat dupa mai putin de trei ani de detentie – din 10 primiti

Incredibil dar adevarat, Dan Voiculescu a scapat dupa nici trei ani de detentie, a iesit vesel si culmea: nu a inteles pentru ce a fost pedepsit, deci scopul nu a fost atins – in ideea ca omul este pedepsit ca sa regrete cele facute, privarea de libertate nu este un concediu. Cum de ascapat asa de repede? Pai a scris carti, cica a mai si muncit – dar nu se spune la ce. Pentru munca a primit o reducere de doar 57 de zile, adica nici doua luni, in schimb pentru cele cinci carti [ de altfel controversate si asupra carora plutesc suspiciuni de plagiat, fara a mai comenta rapiditatea cu care le-a scris – or fi fost pregatite din timp, in eventualitate aunei arestari], deci pentru carti a primit o reducre a pedepseai de 330 de zile, deci aproape un an. Mai pe scurt un an, aproape trei la racoare si Dan Voiculescu este iar liber, desi avea de ispasit 10 ani grei pentru dosarul  privatizarii Institutului de Cercetări Alimentare.

Va vine sa credeti sau nu, prejudiciul nu a fost recuperat, dar cui ii mai sta capul la asa ceva azi? Oricum nu ce spunem noi conteaza, ci faptul ca nici un mare corupt nu si-a ispasit pe deplin pedeapsa, toti au iesit mai repede, ba chiar foarte repede am zice noi, daca ne gandim ca nu au stat nici jumate din timp acolo unde au fost trimisi pentru reeducare.

Dan Voiculescu eliberat

Dan Voiculescu eliberat dupa mai putin de trei ani de detentie – din 10 primiti