Cehia, Ungaria, Polonia si Slovacia au ales sa mearga la summitul V4 pentru a discuta cu tarile respective despre dublul standard aplicat alimentelor exportate in tarile lor, dar Romania a ales sa stea acasa, reuniunea avand loc la Bratislava. Premierul Slovaciei a reiterat ideea ca nu exista tari de mana a doua in Uniunea Europeana, acum era momentul ca tara noastra sa uite ca nu face parte din Grupul de la Visegrád, fiind invitata de nenumarate ori sa participe la aceasta dezbatere pe tema alimentelor de o mai slaba calitate exportate in aceste tari din estul Europei.

Cehia, Ungaria, Polonia si Slovacia la summitul V4

Teoretic desi multi spun ca Romania ar fi trebuit sa participe la summitul de la Bratislava, nefacand parte din V4, e cam aiurea sa-i imputi lipsa de la reuniune. Poate ca daca ar fi fost alta conjunctura ar fi mers, iar pe de alta parte ma indoiesc ca daca se va hotara sa dispara dublul standard, el se va aplica doar Romaniei si Bulgariei, care fie vorba intre noi, nici ea nu a participat la aceasta intrunire.

Titlurile sforaitoare din presa cred ca vor doar sa atate lumea, caci se stie de mult ca Germania, Franta, Olanda si tarile mai dezvoltate din Uniunea Europeana nu vad parteneri egali in Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia, Romania sau Bulgaria. Asa ca nu ar trebui sa ne mire ca suntem tratati asa, doar ca evident cu putina staruinta din partea guvernelor cate ceva se va indrepta in anii ce vin. Lent si poate ca daca Spania s eva rupe in doua, la fel se va intampla si cu Uniunea noastra de azi!

Produse de mana a 2-a

Cehia, Ungaria, Polonia si Slovacia la summitul V4