Posta romana a pus la dispozitia clientilor sai un mijloc modern, AEB-ul. Adica nu mai sta omul sa scrie tot felul de hartoage la ghiseul din Husi, vine de acasa cu AWB-ul tiparit – sau conform indicatiilor de pe site cu numarul AWB-urilor si le tipareste la sediul Postei. Iata ce gasim pe site:

  • Dacă nu ai posibilitatea de a printa documentele, poţi veni în unele oficii poştale (vezi secţiunea UTILE-lista oficii poştale abilitate să imprime AWB) doar cu coletul şi codul generat de aplicaţie pe documente (ex: CP12345678901). Ni-l comunici, predai coletul şi Posta Romană se ocupa de restul.

Posta Romana, Husi, AWB-uri = probleme

La fix un an de la experienta cu coletul ratacit: ajuns in alta localitate, alt judet si returnat la domicilul expeditorului, iata ca fix pe data de 5 septembrie iarasi sunt probleme la posta din Husi. Angajatul [ fara a avea probe, fiind doar o banuiala [ pila a cuiva mai sus pus ] are o problema cu unul dintre clienti. Problema? Omul a venit cu AWB-urile neprintate. Asta pentru ca la o alta sucursala din alt judet asa i s-a spus: oricum nu ai cum sa pui greutatea exacta, deci o sa cantarim noi si modificam AWB-ul, dupa care il tiparim. Dar functionarul de la Husi are o alta abordare.

 Mai exact pe fondul nefunctionarii corecte a programului, sau poate pe fondul necunoasterii functionarii corecte a programului, functionarul de la Posta din Husi nu reuseste sa gaseasca o parte din AWB-uri si la unul nu reuseste sa tipareasca chitanta. Rezultatul? Trei ore la ghiseu, nervi si discutii inutile. Clinetul este nemultumit, pe buna dreptate spunem noi. Cum de la alte oficii postale totul merge struna dar la Husi nu? Repetam: functionarul era nemultumit pentru ca expeditorul a venit cu AWB-ul netiparit. Chiar daca asa se stipuleaza pe pagina oficila [ comunici numarul AWB-ului, predai coletul şi Posta Romană se ocupa de restul.!

Trecem peste faptul ca daca depui mai multe colete functionarul te mai lasa pe bara, preluand alti clienti [ desi sunt mai multe ghisee, deci clientii sosisti dupa ar putea fi preluati de un (o) coleg(a). De ce au oare unii angajati impresia ca amabilitatea nu este o indatorire de servicu? Mentionez: doar unii angajati, nu toti. Majoritatea lasa frustrarile acasa, altii [ probabil mai pilosi ] se descarca pe clienti. Asa-i la noi!

Posta-Romana-AWB

Posta Romana, Huși, AWB-uri = probleme