Jeff Bezos a divortat de curand, doar ca procesul a durat ceva vreme, mai ales partajul. Desi toti se asteptam ca miliardarul sa cedeze jumatate din avere fostei sotii, MacKenzie Bezos – iata ca din cele 131 de miliarde de dolari a cedat doar 25% – adica 35 de miliarde de dolari, ramanand in continuare cel mai bogat om de pe planeta. Totusi averea sotilor divortati este in mare parte formata din actiuni, ceea ce pe de o parte inseamna ceva, dar pe de alta parte o zi mai slaba la bursa si gata cu mare parte din avere!

Jeff Bezos mai bogat ca Bill Gates

Bill Gates era cat pe aici sa-l intreaca la avere pe Jeff Bezos – fondatorul Amazon. Uite ca nu a fost sa fie, avera lui Bill Gates fiind de „doar” 93 de miliarde de dolari. TOP 3 este completat de Warren Buffett, care de si a piedut ceva din avere, inca mai are 82,5 miliarde de dolari. Evident ca nu o sa-i enumeram pe toti bogatii lumii, insa o sa va spunem ca cel mai sarac din TOP 10 este cofondatorul Google,  Larry Page – care are doar 50,8 miliarde de dolari, averea lui fiind si ea in scadere in ultimul an.

Noi evident nici in lei nu visam la banii astia, dar macar ne bucuram ca singurul roman milardar, Ion Tiriac – a mai urcat cateva zeci de pozitii si se afla pe locul 1.818 cu putin peste 1,2 miliarde de dolari [ in euro e mai rau! ]. Ca fapt divers, Mark Zuckerberg a cazut pe pozitia a opta, cu o avere de numai 63 de miliarde de dolari, dupa ce a pierdut aproape 10 de miliarde datorita scandalurilor din ultimii ani legate de FaceBook. Sic transit gloria mundi, nu-i asa?

Cei mai bogați oameni de pe planeta

Jeff Bezos mai bogat ca Bill Gates