Am ajuns deja in a treia luna din anul 2021 si deja lumea se intreaba cum vor merge afacerile anul acesta. Daca ne uitam la vecinii nostri unguri, acestia au luat decizia sa inchida cam totul, lasand deschise doar magazinele alimentare, benzinariile si cam atat. Nu mai zic de libera circulatie, desi am inteles ca cei care au case in Ungaria la o distanta mai mica de 30 de kilometri nu au probleme sa intre in tara. Totusi dupa ora 11 noaptea nu ai voie sa circuli, scolile s-au mutat in online, deci ca sa zic asa, e pauza totala in tara vecina. La noi se mai misca cate ceva, dar in HoReCa e jale mare.

Cum vor evolua afacerile in 2021

Afacerea noastra aici la DigitalPress este online, deci momentan nu am prea fost afectati, ne gandim chiar sa ne extindem putin sfera de venituri, doar ca daca se inchid pe rand tot felul de activitati, cate vor mai merge si vor rezista online? O sa mancam pe tableta si telefon? Nu mai zic ca si bugetele pentru promovare al firmelor e posibil sa scada, asa ca abia astept cum ne vom raporta la anul trecut in trimestrul doi. Pana pe 20 martie nu prevad modificari, vad ca au ramas clientii vechi, chiar daca si-au injumatatit sumele alocate colaborarii cu noi, dar dupa ce va fi?

Goana asta permanenta dupa profit cateodata te transforma, mai ales daca ai facut ceva investitii nu tocmai intelepte in 2020. Adica cazul meu, evident – ca doar nu o sa vorbim fara sa stim cifrele. Daca tpt vorbeam de vecinii nostri, acum doi ani anuntam cu veselie ca s-au deschis noi puncte vamale, acum nici prin alea vechi nu prea mai poti sa treci. In curand vine caldura, cine are masina cu 7 locuri o sa vrea sa-si scoata familia la plimbare, iar noi planuiam o excursie la Efes sau la Pamukkale, excursie ratata acum cativa ani – 10 sa fie, pe care voiam sa o facem anul asta. Greu de realizat, Alex a inceput munca la Endava, restrictii de circulatie tot mai multe, deci ce va urma?