Acum multi ani am facut un test IQ pentru astronautii de la NASA, l-am facut integral corect, nu stiu ce IQ mi-au dat, cert este ca m-am angajat in aviatie. Azi nu mai am rabdare sa fac teste mai lungi de 10 intrebari. Asa ca aveti mai jos un test, de fapt este cel mai simplu test de IQ din lume. Are doar trei probleme de rezlvat, iar ele sunt de fapt si foarte simple! Nu va trebuie decat cunostointe de minim 3 sau 4 clase primare ca sa-l rezolvat, este intuitiv, dar nu la mintea cocosului, asa ca putina atentie trebuie ca sa-l treceti cu bine.

Cel mai simplu test IQ

  1. O   crosă și o minge costă, în total, 1,10 lire sterline. Crosa costă cu 1 liră mai mult decât mingea. Cât costă mingea?
  2.  Dacă 5 mașinării pot produce, în 5 minute, 5 produse, în cât timp 100 de mașinării pot produce 100 de produse?
  3. Pe un lac, e un petic cu nuferi. În fiecare zi, peticul își dublează suprafața. Dacă peticul de nuferi poate acoperi tot lacul în 48 de zile, cât i-ar lua să acopere doar jumătate de lac?

iq-scale

Teoretic daca v-ati grabit sa raspundeti ati zic cam asa: la prima intrebare ati zis o 1 lira crosa, la a doua ati zis 100 de minute si evident ca la a treia ati zis 24 de zile. Grestit 100%

Hai sa vedem si putin sa mai si judecam: prima problema ne zice ca ne costa cu o lira mai mult, deci 1 lira si 5 penny ar fi, sa 1,05 + 0,5 fix 1,10! La a doua intrebare e chiar simplu, 5 masinarii in 5 minte fac fix 5 produse, deci tot de 5 minute au nevoie si cele 100 de masinarii. Adica mai simplu, o masinarie face in 5 minute un produs. Cinci fac de cinci ori mai multe, 100 de 100 de ori mai multe. A treia e si mai simpla, in 47 de zile fac jumatate de lac, se dubleaza intr-o zi si ai 48 de zile! Asa-i ca a fost simplu?