N-am mai trecut de mult prin Slobozia, poate si pentru ca am vrut sa fiu ferit de amenzile date pentru vanturi! Incredibil dar totusi adevarat si se pare ca din punctul de vedere al IPJ Ialomita, legal – un cetatean a fost amendat pentru ca a tras vanturi in preajma agentului constatator. Poate credeti ca amenda a fost un a simbolica, ei bune aflati ca a fost in valoare de 1000 de lei, maximul admis de legea contra „vanturilor”!

Amendat la Slobozia pentru ca a tras vanturi

Stiu ca pare rupt dintr-un film de comedie sau pare a fi o stire neverosimila, insa va asigur ca agentul din intersectie exista, amenda exista si culmea exista si explicatia – omul a tras vanturi in preajma politistului aflat in misiune! Seful sau il sustine, chiar daca sugereaza sa se evite exprimearea de acest fel – DA, asa a scris politistul in procesul verbal – a tras vanturi, deci amenda!

Daca nu ar fi vorba de banii unui cetatean din Saveni, am zice ca este de ras, dar de fapt este de plans. Am mai zis si repet, legea si statul nu mai apara cetateanul ci este pus pe capatuiala si pe jecmaneala. Nu mai platesti ca sa fii aparat ci pentru ca cineva sa-ti mai ia si din putinul pe care-l ai! Mai absurd este ca se cauta justificari, vezi bine ca politistul a fost „ultragiat” de vantul cetateanului! Pe bune? Amenda maxima pentru ca nu te-ai putut abtine si ai tras vanturi in preajma „militianului”?

Amenzi pentru vanturi

Amendat la Slobozia pentru ca a tras vanturi