Stiti cum era cat pe aici sa distruga SUA Rusia lui Putin [ mai exact de dinainte de el ]? Prin mitul ca tot ce nu este „rentabil” nu trebuie facut in tara ta, aducand Rusia pe pragul parpastiei. Asa se intampla acum cu Romania, ni se inoculeaza ideea ca importurile sunt rele, cand de fapt rau este doar daca balanta este dezechilibrata. Ce se ascunde in spatele importurilor masive de produse alimentare?

Cat este de eronat sa importi mancare sau alte produse?

Ca sa fie mai clar, am sa dau exemplul real si simplu al unui roman stabilit la tara. Acest roman are o gradina unde pune de toate, rosii, castraveti, etc. Nu-i ajunge productia sa se intretina din cauza suprafetei mici si evident a modului rudimentar de a face agricultura. In schimb in loc sa stea toata ziua in gradina, el produce soft pe care-l vinde francezilor, acestia ii dau suficientii bani ca sa-si ia din Spania legumele. este chiar asa de rau? Evident ca NU!

Exemplul de mai sus ne lamureste de ce cate odata este rentabil sa importi, iesi in castig. Rau este daca exporti materie prima, lemne, etc. la preturi mici si importi ceea ce ai fi putut sa produci in tara. Mai rau este faptul ca micul intreprinzator roman – cel care ar trebui sa ne asigure o mare parte din produsele alimentare este pus in situatia de a nu mai produce, de la taxarea exagerrata si pana la imposibilitatea de a vinde in mod real si legal productia proprie.

Importuri mâncare

Cât este de eronat sa imporți mâncare sau alte produse?