Am uns fat pentru cei care primesc amenzi in Germania si Austria – sa le verificati cat mai repede posibil, in cazul evident in care nu le-ati platit pana acum. Nu stiu daca ati aflat, dar pentru fiecare amenda neplatita veti putea face zile de inchisoare. NU este o gluma, exista un tarif pe zi si amenda se transforma cu un calcul simplu, de impartire a sumei la tarif, in zile de privare de libertate.  Tariful difera de la o amenda la alta, in functie de gravitatea faptei pentru care a fost primita amenda, asadar nu va culcati pe o ureche, ca ati auzit de la cineva ca au trecut atatia ani si nu au patit nimic. Nemtii nu iarta si amenzile in Germania nu se prescriu.

Amenzile neplatite in Germania – NU se prescriu!

Chiar daca amenzile in Germania nu se prescriu, din 2023 legislatia s-a mai imblanzit, poate si pentru ca nu mai sunt asa de multe locuri libere, iar pe de alta parte multi dintre cei care nu le platesc sunt de fapt cetateni ai altor tari. In plus, guvernul de la Berlin a „descoperit” ca a priva pe cineva de libertate costa mai mult decat daca acesta s-ar reabilita, pentru ca „la racoare” nu devii neaparat mai bun, ci ingrosi randurile recidivistilor. Asadar daca nu ai cum sa platesti amenda, din acest an vei fi privat de libertate mai putina vreme – dar tot suficient de mult ca sa fie mai ok sa-ti platesti amenda!

Tot de anul acesta s-a introdus in Germania o noua facilitate pentru cei ce au amenzi neplatite: le pot achita in rate. Tot asa poti primi zile de munca in folosul comunitatii, ceea ce este oricum mai usor decat sa stai pitit cativa ani. Asadar au aparut vesti bune pentru romanii care au avut nesansa sa primeasca o amenda in Germania, dar nu au avut bani sa o achite. Daca ai prieteni in aceasta situatie, da-le sa citeasca articolul, ai grija sa isi plateasca obligatiile catre statul german, ca sa nu fi expus intr-o situatie neplacuta.

Iata ca din nou site-ul www.DigitalPress.info vine in ajutorul comunitatii din Germania, de data asta cu informatii juridice. Suntem bucurosi in fiecare zi cand vedem cum creste traficul pe anumite cautari, fiind pozitionati datorita voua, a cititorilor cat mai bine. Daca aveti informatii utile nu ezitati sa lasati un comentariu in formularul de mai jos. Noi vom studia problema si vom crea un nou articol informativ pe tema respectiva.

Amenzi neplătite în Germania

Amenzile neplătite în Germania – NU se prescriu!