Legislatia de la noi parca zici ca este facuta impotriva candidatilor independenti, o zic si o sutin, ba mai mult o si dovedesc. Ai idee cati europarlamentari are Romania? Va zicem noi, Romania va avea din 2019 33 de europarlamentari. Avand in vedere ca fiecare independent are obligatia de a strange minim 100.000 de semnaturi, ar fi sa zicem asa, 3.300.000 de semnaturi stranse, aproape ca ai zice ca semneaza cam toti cei care merg la vot! Pe bune? Adica atatea semnaturi doar ca sa te inscrii? In  timp ce la partide este lejer, ei au sa zicem asa membrii de partid si nu le mai trebuie semnaturile astea. DA, este adevarat ca pentru a avea un partid inregistrat ai nevoie de filiale, etc.

100.000 de semnaturi ca sa devii europarlamentar

Sincer sa fiu ma indoiesc ca un om obisnuit, chiar si foarte cunoscut intr-un judet sa zic asa, caci daca sunt 33 de europerlamentari, ar veni cam unul a un judet si jumatate, iar Parlamentul European va avea doar 705 membri dupa ce Marea Britanie va parasi Uniunea Europeana. Pana acum se zicea ca cei mai slabi politicieni ajung in Parlamentul European, iar anul asta pana in vara Romania mai detine si presedentia. Te doare capul, ca sa zic asa.

Revenind la cele 100.000 de semnaturi pe care ar trebui sa le stranga un viitor europarlamentar, ce sa zic? Pe de o parte este o discrepanta fata de partide, pe de alta parte, ca sa reprezinti tara in Uniunea Europeana, parca nu merge sa te apuci abia acum sa strangi adepti, nu-i asa? Ca idee, cei mai multi reprezentanti in parlamentul Europei ii are Germania, urmata de Franta si Italia, iar din lagarul estic Polonia. Nici Romania nu sta chiar rau, cu cei 33 de reprezentanti. Doar ca nu ne prea ajuta, in rest e super OK.

Parlamentul european

100.000 de semnături ca sa devii europarlamentar