Eleva Şcolii Gimnaziale „Take Ionescu” din Râmnicu Vâlcea, Opriţa Maria Teodora, a reuşit să obţină două premii importante la concursuri de creație populară, ceea ce reprezintă o realizare remarcabilă pentru o elevă de clasa a III-a. Aceste două concursuri sunt Festivalul Naţional de muzică populară „FLORI DE CÂNTEC OLTENESC” și Concursul Național „VÂLCEA, PLAI DE CÂNT ȘI DOR”. De asemenea, Maria Teodora a obținut și o mențiune la Festivalul Internațional „Maria Tănase”.

Maria Teodora a impresionat juriul cu talentul său muzical, obținând primul loc la Festivalul Naţional de muzică populară „FLORI DE CÂNTEC OLTENESC”. Acest festival are o tradiție de peste 30 de ani și reprezintă o competiție importantă pentru artiștii amatori sau profesioniști care își doresc să-și pună în valoare talentele în muzica populară.

De asemenea, eleva a obținut și premiul al doilea la Concursul Național „VÂLCEA, PLAI DE CÂNT ȘI DOR”, unde a participat cu o interpretare vocală. Acest concurs este organizat de Consiliul Județean Vâlcea și reprezintă o competiție importantă pentru promovarea culturii populare vâlcene.

Maria Teodora a obținut, de asemenea, o mențiune la Festivalul Internațional „Maria Tănase”, care este dedicat celebrei cântărețe de muzică populară din România. Festivalul este organizat în memoria acesteia și reprezintă o competiție importantă pentru promovarea muzicii populare românești la nivel internațional.

Eleva este îndrumată de către profesoara ei, PARASCHIV ELENA IVONA, care și-a împărtășit pasiunea pentru muzică cu elevii săi. Această realizare a Mariei Teodora demonstrează importanța promovării culturii populare în rândul tinerilor și a susținerii acestora în activitățile lor artistice.

Aceste premii sunt o recunoaștere a talentului și a efortului său, dar și a îndrumării și susținerii din partea profesoarei sale. Această realizare demonstrează importanța promovării culturii populare și a implicării tinerilor în activități artistice, care reprezintă o formă valoroasă de dezvoltare personală și de exprimare a creativității.

Felicitări Maria Teodora pentru aceste realizări deosebite!