Călin Georgescu – cariera, familie și perspective
Cei născuți cu măcar 20 de ani înainte de 1989 știu cum se avansa în epoca aceea, iar după ceea ce ne place să numim Revoluția din decembrie, este evident că aceiași nomenclaturiști despre care nu se știa prea multe au ajuns la cârma țării, iar azi copiii și nepoții lor sunt din nou la frâiele destinelor românilor. Hai să vedem ce anume a permis ascensiunea lui Călin Georgescu, cel care s-a întâlnit cu extratereștrii și care nu crede în capacitatea unei femei mai departe de aragazul din bucătărie. O fi avut aceeași părere și despre Aneta Georgescu (născută Popescu) – mama sa, secretară a ministrului Agriculturii? De ce n-a stat la cratiță să-și crească băiatul?
Călin Georgescu – carieră, familie și perspective
Am avut și eu șansa să am o mătușă, director într-un minister, deci știu și cu ce „se mănâncă” funcția asta și cam ce salarii și privilegii aveau verisorii mei înainte de 1989. Călin Georgescu este doctor în pedologie. Pentru cei care nu știu ce înseamnă asta, el știe ce este solul, adică este un fel de agronom, fiind absolvent al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară. Fără să fie nicio legătură cu fostele cadre de partid și cu moștenirea de la minister a mamei sale, a fost numit șef al Biroului Senatorial pentru Mediu al Parlamentului României. Direct de la postul de inginer la IEELIF Făgăraș – pentru cine nu știe, înseamnă Întreprinderea pentru Execuția și Exploatarea Lucrărilor de Îmbunătățiri Funciare.
Fiind foarte bine instruit în agricultură, era evidentă ascensiunea sa la Clubul de la Roma, dar mai ales la ONU (ajuns acolo datorită marilor realizări din carieră: șef al Biroului Senatorial pentru Mediu al Parlamentului României în 1991, consilier al ministrului Mediului, Marcian Bleahu, în guvernul Theodor Stolojan în 1992, secretar general în Ministerul Mediului, în mandatul lui Sorin Frunzăverde între 1997 și 1998, raportor special pentru drepturile omului și deșeurile periculoase al Biroului ONU al Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului). Este exact profilul unui nou președinte, nu-i așa?
În toți anii petrecuți în preajma puterii n-a făcut avere. Nici măcar cât a fost în AUR între 2020 și 2022 nu a făcut avere, a trebuit să ajungă la 1000 de euro pe lună ( conform declarației de avere) ca să strângă bani de casă. A, înainte nu avea de-o casă întreagă, așa că și-a luat una de vacanță, în Odorheiul Secuiesc. Perfect credibil. Soția sa, Cristela Georgescu, i-a dăruit doi copii frumoși. Acum că au crescut mari și ea nu vrea să stea, așa cum recomandă soțul ei, „la cratiță,” și-a deschis o firmă (Cristela Georgescu Education SRL), care dovedește pe deplin spusele soțului ei: femeile nu se pricep la afaceri! Păi, dacă a reușit într-un an să încaseze doar 1101 lei? Uite, soțul ei a reușit 5.000 pe lună, deci de cinci ori mai mult, dar lunar! Om priceput, numai bun de președinte, zic eu!
Lumea crede că dacă a fost la ONU se pricepe la politică, dar de fapt el este cu pământul și eroziunea, cu extratereștrii și mai puțin cu politica. O spune CV-ul său, iar clipurile sale vorbesc de la sine pe TikTok! De aceea ne și spune că nu ar trebui să investim în armată, doar să fie obligatorie – ca tinerii să învețe să fie bărbați (oare a făcut și el armata?). Fiind născut în 1962, matematica simplă ne spune că ar fi trebuit să fie în armată între 1981 și 1982. Este posibil să fi fost cele 9 luni la TR (Termen Redus), dacă în 1986 a absolvit Institutul Agronomic „Nicolae Bălcescu” din București. Dar este la fel de posibil să nu fie așa, pentru că nu știm la ce vârstă a fost dat în clasa I. Mai pe scurt: să facem armată, dar să nu avem armată. Nu-i rău.