O problema nu tocmai placuta pentru romanii din Germania este cea in care sunt amendati pentru ca circula cu Tüv expirat, situatie care trebuie evitata pe cat posibil. Unde gasim data la care expira Tüv? In doua locuri, pe bulina pe care o primim cand facem revizia tehnica si pe talonul masinii – mai exact pe spatele talonului mic, pe fata fiind trecut prima revizie la cumpararea masinii. In mod normal acesta este valabil doi ani, iar ca sa fie ok, fiti atenti cand lipiti bulina pe placuta cu numarul masinii – luna expirarii este mereu in partea de sus.

Amenda Tüv expirat in Germania

Atentie! Perioada de expirare a Tüv-ului este de 36 de luni pentru masinile noi si 24 de luni pentru cele vechi, iar daca nu facem revizia la timp, riscam amenda. Dar cat de mare va fi aceasta in functie de perioada depasita. Ce se intampla cu asigurarea mea daca am Tüv-ul expirat, mai este ea valabila? Amenda pentru Tüv expirat este cu atat mai mare cu cat perioada trecuta de la termenul limita este mai mare. Exista si un termen de doua luni pentru are nu se primeste amenda. Asadar nu te speria a au trecut cateva zile, mergi repede si fa revizia la masina, inainte sa expire perioada de gratie de doua luni!

Daca au trecut peste doua luni de cand ai Tüv-ul expirat, amenda pentru maxim patru luni este de doar 15 euro, multi vor zice ca este putin, iar daca ai opt luni depasire vei plati 25 de euro. Peste opt luni deja amenda ajunge la 60 de euro si mai primesti un punct de penalizare. Desi amenzile pentru circulatia u Tüv expirat nu sunt mari, neplata lor este deja o alta discutie si te costa mai mult decat merita.

Unde este de fapt problema celui care circula cu Tüv expirat? Asa cum am vazut amenda nu e mare, dar daca are loc un accident, asigurarea ta RCA nu mai este valabila, deci vei repara doua masini pe banii tai in loc de una? NU! Intre Tüv si RCA nu este nicio legatura, doar sa se dovedeasca ca ai un defect care a dus la acel accident, caz aproape imposibil.

Amenda Tüv expirat

Amenda Tüv expirat in Germania