Romanii cauta din ce in ce mai des solutii pentru a construi o casa moderna, eficienta energetic si mai ales ieftina. Sistemul Thermodul  pare a fi solutia de viitor pentru a ajunge la acest deziderat. Nu este totusi cel mai ieftin sistem de pe piata, pretul fiind destul de mare [ pacat ca pe FaceBook nu prea raspund la comentarii – am inteles ca mai degraba se bazeaza pe piata din Germania, dar poate ma insel ]. Baietii de la Bani Marunti Ro i-au laudat acum ceva vreme, nu cred ca au citit – ar fi lasat un feedback ].

Thermodul – casa pentru toti

Tehnologia Thermodul nu este neaparat revolutionara, mult beton dar turnat mai eficient. Se vede si in poza de mai jos, peretii vin turnati, se monteaza rapid, eficienta termica destul de ridicata, bravo romanilor nostri care au pus la punct acest proiect. Am impresia ca panourile Thermodul au un pret destul de mare, ceea ce nu prea permite exportul de tehnologie catre terti, de aceea nu este prea raspandit in Romania. Prin urmare nu o sa vedem prea curand casa Thermodul peste tot in tara noastra,  cel putin nu in 2023.

O casa Thermodul incepe cu fundatia, unde se foloseste un strat de Geotextil, nu prea stiu ce este, dar stiu ca este asezat peste fundatia din pietris. Oricum este un strat textil de izolatie, banuiesc ca ne scapa de umiditate. Fundatia este intarita prin armaturi de fier, mai pe scurt este de calitate. Termoizolația la casele ce foloseste THERMODUL system este baza acesteia, pentru ca asigura o pierdere minima de energie, iar azi costul incalzirii este unul esential la o casa.

Apreciez la o casa construita folosind sistemul Thermodul faptul ca este livrata la cheie, adica nu mai ai treaba cu izolatia, acoperisul, etc. Da pretul este oarecum pe masura, dar pana la urma iti recuperezi banii in timp, sa nu uitam ca ai o casa noua, menita sa stea in picioare 100 de ani!

Concluzii: vad ca pagina de FaceBook e abandonata din 2022, pe site tehnologia este laudata mai ceva ca o minune, asteptam sa ne viziteze proprietqarii afacerii, daca cumva urmnaresc ce se spune despre ei pe internet. Inteleg foarte bine ca o tara precum Germania, cu 80 de milioane de locuitori e mai interesanta decat una precum romania cu 16 milioane, iar din astia 80% nu prea au bani pentru a-si face o casa noua, folosind tehnologii si mai noi.

Sistemul Thermodul

Sistemul Thermodul pentru case