Mai tineti minte problema inchsorilor secrete ale CIA din Romania? Noi ne juram ca sunt numai minciuni, doar ca judecatorii de la CEDO au fost de alta parere, condamnand Romania pentru presupusele inchisori secrete ale CIA. Va despagubi cumva SUA Romania? NU cred! Cei ce vor plati nota de plata vor fi iarasi cetatenii, cei care nu au voie sa circule in SUA fara vize, deci suntem sau nu suntem niste pacalici? Eu zic ca DA! Cine a facut plangere? cetateanul saudit Abd al Rahim al-Nashiri.

CEDO a condamnat Romania pentru cazul inchisorilor secrete CIA

Bucuria este ca nu suntem singurii care au platit pentru prietenia cu americanii, au platit si lituanienii, deci macar nu am fost singurii pacalici. Nu o sa enumar ce legi internationale a incalcat Romania, nici nu conteaza, ideea este ca iar am picat pe locul doi, iar statul, adica cei de la guvernare neaga mereu cand iese ceva la suprafata. Ideea de baza este ca transferarea lui Abd al Rahim al-Nashiri s-a facut cu incalcarea unor prevederi legale europene, ca a stat acesta la noi si a fost sau nu tratat bine, nu ne zice nimeni.

Sa nu sarim in capul lui Iohannis, povestea este din 2003 – 2005, cand  facilitateas CIA avea numele de cod Detention Site Black. Cine era presedinte in perioada aia? Sa nu ziceti ca era “tovarasul” Basescu? Da, dar CIA incepuse sa faca treaba pe vremea lui Iliescu, presedinte pana in 2004 – decembrie! Deci doi ani PSD-ul facea legea pe la noi, ca si acum, de aceea si negarile vehemente, altfel imediat pasau problema in carca marinarului!

CIA in Romania